Literatuur geschreven door Annelies Verbeke

Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum speelt live (online gaat het mis) is een theatertekst van Annelies Verbeke voor de gelijknamige Wunderbaum-voorstelling uit 2024, die in 2025 uitgebreid zal worden hernomen. Over onze omgang met onze telefoons en over het generatieconflict tussen Gen X (of Xennials) en Gen Z. De tekst verscheen als #827 bij De Nieuwe Toneelbibliotheek en werd door Liz Waters vertaald in het Engels onder de titel Gen X has left the chat. Deze Engelse vertaling werd niet uitgegeven maar wordt gebracht op het Voila! Theatre Festival in Londen in November 2024.

Meer informatie over het stuk Wunderbaum speelt live (online gaat het mis) op de Theater-pagina van deze website.

  • ISBN: 978
  • Aantal blz.: 50
  • Eerste druk: 2024
  • Uitgever: De Nieuwe Toneelbibliotheek

Tekstfragment

Frauke: Er is een WhatsApp conversatie aan dit gesprek voorafgegaan, waarin we geen eensgezindheid hebben kunnen bereiken.

Naomi: Nee, dat is niet gelukt, nee.

Jasper: Dat lijkt me dan een mooie extra motivatie om vandaag, face to face, oplossingsgericht te denken. In vertrouwen en met empathie in verbinding komen met elkaar en met onszelf. Ik zou ons gesprek van vanavond graag structureren rond het model van de NVC. Non-violent communication. Geweldloze communicatie. Is iemand daar al vertrouwd mee?

Robert: Jawel.